Hosting og drift

Generelt

Dersom du har en hjemmeside er du ikke bare avhengig av at webhotellet eller serveren nettsiden ligger på virker som det skal, men også at hjemmesiden og dens publiseringsløsning må holdes ved like. Problemer vil mest sannsynlig oppstå og du vil trenge assistanse.

Driftsavtalen jeg tilbyr dreier seg i bunn og grunn om at jeg tar det tekniske ansvaret for nettsiden din. Jeg legger nettsiden din på min egen server og drifter den. Dette vil si at det gjøres jevnlig oppdateringer til publiseringssystemet ditt og til serveren. Under finner du noen nøkkelord om hva en driftsavtale hos meg innebærer.

Brukerstøtte

I bunnen av avtalen er din trygghet om at dersom det oppstår problemer, så har du tilgang til kompetanse. Jeg står klar til å løse problemer som oppstår og er i tillegg tilgjengelig rundt spørsmål knyttet bruk av nettsiden.

Sikkerhet

Avtalen inkluderer SSL uten ekstra kostnad. SSL krypterer dataen på hjemmesiden din og du får typisk en grønn hengelås ved siden av adressen til nettstedet. En annen fordel med SSL er at nettsiden din vil gjøre det bedre i rangering hos Google når den er sikret.

Backup

Det kjøres ukentlig backup av alle filer og databaser. Jeg jobber også med å utvikle en tredjeparts backupløsning som vil gjøres daglig og dette vil integreres i avtalen din når det er klart.

Flytting

Om du har nettsiden hos en annen leverandør flytter jeg dette over uten ekstra kostnad. Flytteprosessen vil typisk ikke ha noen nedetid og nettsiden går fra din tidligere leverandør og over til meg uten merkbar forskjell. Om det er noe nedetid burde ikke dette vare mer enn en time.

Hackinggaranti

I avtalen har du også hacker garanti. Kort fortalt betyr dette at jeg vil vi kostnadsfritt gjenopprette og rense deres nettside dersom den blir hacket.

Supportarbeid

Timesprisen jeg opererer med på supportarbeid er 850,-. Om jeg ser det nødvendig å regne timer på noe support gis dette tydelig beskjed om på forhånd og avtales.

Pakkeløsninger

Jeg tilbyr tre pakker på drift. Den ene pakken er en grunnleggende driftsavtale, slik jeg har beskrevet ovenfor. De to andre pakkene er for dem som ønsker å jobbe på nettsiden sin mer aktivt.

Ofte opplever jeg at nettsider som blir produsert "dør" etter lansering. Det gjøres ikke noe med dem, det genereres ikke nytt innhold, det gjøres ikke noe for å forbedre brukerflyt, holde øye med statistikk, forbedre SEO osv.

Disse pakkene er ment for å oppmuntre deg som kunde til å hver eneste måned gjøre forbedringer på nettsiden. Det kan være å forbedre noe på designet, effektivisere noe i kontrollpanelet, legge inn animasjoner, forbedre SEO, skrive innhold, over tid migrere nettsiden til et annet brukersystem osv. Merk, timene kan ikke spares, men må brukes i den aktuelle måneden. Om det er ønskelig kan vi også skreddersy en egen pakke etter dine behov.

Drift: 300 kr/mnd

Grunnleggende driftsavtale.

Drift +: 1150 kr/mnd

Grunnleggende driftsavtale og 2 timer inkludert/mnd. Med Drift + har du én time med arbeid til rådighet hver måned hvor jeg kan gjøre endringer på nettsiden din eller lignende.

Drift ++: 2000 kr/mnd

Grunnleggende driftsavtale og 4 timer inkludert/mnd + 25% rabatt på supporttimer. Med Drift ++ har du to timer med arbeid til rådighet hver måned. I tillegg tilbyr jeg dem som har denne pakken 25% rabatt på alle ytterlige support-timer knyttet nettsiden som hostes.

Alle priser er eksk. mva.

Kontaktinformasjon

Kontakt meg gjerne om du har spørsmål eller ønsker å sammarbeide. Jeg har vanligvis kontortid mellom 09:00 - 17:00 alle hverdager.

📞

(+47) 977 29 989